EN TR
TECHNOWOOD BLOG

Think Beyond Future

Geri Dönüşüm İle Yapılan Asılı Ahşap Kütükler
04-11-2020

Endonezya’da bulunan W Office mimarlık stüdyosu tarafından tasarlanan ‘Kayu-Kayu’ restoran kurumsal etkinlikler, aile toplantıları ve gündelik mekânları içerisinde barındırıyor. Restoran tasarlanırken müşterilerin ahşap ustası, mobilya üreticisi ve giysi ustalarından oluşması mimarlara ilham kaynağı oldu.

 

 

Müşterilerin karakterlerini tasarıma dahil etmek isteyen mimarlar, yerden yüksekte asılı duran çeşitli ahşap kütükleri cephede ve iç mekânda kullandı. Bu tasarımı sadece bir gölge alanı oluşturmak için değil mekânın sembolü olarak kurguladılar. Kullanılan tüm ahşap dekorasyonlar geri dönüştürülmüş ağaçlardan yapılmış, tasarıma doğa da mümkün olduğunca dahil edildi.

 

 

Birinci kat ağırlıklı olarak restoran ve kafeterya olarak kullanılırken, ikinci kat ise bar ve bahçe alanına bakan teras ile etkinlik alanı olarak hizmet veriyor. Döner merdiven, kapı pencere çerçevesinden çatı pencerelerine kadar her detay, yerel malzemeler kullanılarak ahşap ve çelik doğramaları sergileyecek şekilde özel olarak tasarlandı.